De gevolgen van een slechte economie voor taxibedrijven

Taxibedrijven verliezen zowel chauffeurs als klanten sinds de economie getankt is en de brandstofkosten torenhoog zijn gestegen. Dit is een flinke klap voor een bedrijf dat altijd afhankelijk is geweest van goede chauffeurs en een sterke economie.

Taxi bedrijven

Omdat er niet zo veel zaken zijn, kunnen taxibedrijven niet meer voldoende gekwalificeerde chauffeurs voor hun wagenpark krijgen. Dit is echter pas het begin. Het verlies van gekwalificeerde chauffeurs betekent dat er minder auto's beschikbaar zijn om opgehaald te worden, wat betekent dat er meer wachttijden zijn, wat minder inkomsten betekent, wat betekent dat er minder banen zijn, wat betekent dat er minder inkomsten zijn voor chauffeurs, wat betekent dat er minder voertuigen beschikbaar zijn.

Het grootste probleem op dit moment is dat het taxibedrijf dat al zijn chauffeurs heeft verloren, probeert te overleven met een kleiner budget. Met andere woorden, ze gaan failliet en komen in een regeling waarbij ze de diensten van andere bedrijven overnemen. Ze zullen waarschijnlijk ook proberen om meer geld in rekening te brengen, omdat het niet eerlijk is voor hen om een ​​hoger tarief te rekenen alleen omdat ze al hun chauffeurs zijn kwijtgeraakt.

Een ding dat u kunt doen, als u geld wilt besparen en toch verzekerd wilt zijn van een goede service van een taxibedrijf, is om het voortouw te nemen als het gaat om het vragen naar kortingen. Als ze je naar kortingen vragen, vertel ze dan gewoon dat je ervan af weet. Als je het niet weet, vertel het ze dan zodat ze het kunnen vragen.

In de meeste gevallen zullen de taxibedrijven u alleen naar kortingen willen vragen als u een geweldige ervaring met hen heeft gehad. Als je een slechte ervaring hebt gehad, vertel ze dat dan en laat ze weten dat je meer geluk hebt gehad bij andere bedrijven. Dit zal ze zeker van je afwijzen, maar je kunt misschien een korting bedingen als je bereid bent een of twee van je favoriete routes op te geven.

Taxibedrijven willen echter geen chauffeurs kwijtraken. Ze moeten geld verdienen om te overleven, dus ze zullen proberen je te helpen met kortingen als dat betekent dat ze je bedrijf voor zichzelf moeten krijgen en hun eigen bedrijf niet riskeren.

Als jij degene bent die failliet gaat, kun je misschien een betere deal bedingen bij het volgende taxibedrijf. Als u degene bent die in bedrijf blijft, kunt u nog meer onderhandelen.

Houd er rekening mee dat dit geen gemakkelijke onderhandelingen zijn, omdat de concurrentie om chauffeurs hevig is. De taxibedrijven zijn misschien niet bereid om met u samen te werken omdat u al uw chauffeurs bent kwijtgeraakt.

Er zijn andere manieren om lagere tarieven te bedingen, maar het is niet altijd voor elk bedrijf mogelijk om u te geven waar u om vraagt. Sommige bedrijven zijn misschien niet bereid om u zelfs maar de kans te geven om het te vragen.